Descrierea sistemului  
PREZENTAREA FERMEI  
Sistem tehnologic actual  
Ouă pasteurizate  
Sistem de neutralizare al dejecțiilor  
Materii prime și furnizori  
METODA DE CRESTERE  
Descrierea sistemului  
Bunăstare  
CERTIFICĂRI  
ECHIPA  

Găinile de la Avia sunt crescute în baterii îmbunătățite, conforme cu legislația europeană CE 74/1999 – precum confirmă și documentele alăturate. Ce înseamnă cu adevărat creșterea găinilor în acest sistem și care sunt avantajele sale atât pentru consumator, cât mai ales pentru animale?

În ultimii ani, s-a adus în discuție în mai multe rânduri că găinile ouătoare sunt crescute în baterii, în condiții inacceptabile și cu efecte negative asupra consumatorilor. Această temă a fost tratată însă cu superficialitate și a fost redusă la câteva cuvinte cheie, dintre care care s-au consacrat în mass-media sintagmele “găini stresate” și “ouă cu cifra 3″.  

Noi la Avia am optat pentru o investiție în baterii îmbunătățite deoarece datele științifice arată că acest sistem de creștere garantează cea mai mare siguranță din punct de vedere alimentar, oferind un mediu controlat pentru creșterea găinilor outoare. Pentru o comparație între sistemele de creștere disponibile, avantajele și dezavantajele fiecăruia, vizitați pagina despre bunăstarea găinilor.

Găinile sunt crescute în grupuri de până la 40 de animale, conform cu abilitățile lor de socializare și ierarhizare, în baterii dotate cu mai multe facilități. Cea mai evidentă este cuibarul intim, o secțiune separată unde găinile fac ouăle. Totodată, bateriile sunt echipate cu o bară de odihnă, covoraș cu baie de nisip pentru râșcâit și permit accesul constant la apă și furaje.  

Mediul de creștere, de la admisia aerului la administrarea furajului, este controlat de un sistem computerizat, iar ouăle ajung direct în stația de sortare grație transportului pe conveioare, unde sunt așezate în cofraje și caserole și pregătite pentru livrare. 

Un aspect important pentru întreținerea condițiilor ideale de creștere este eliminarea dejecțiilor. Acestea sunt transportate pe benzi amplasate sub baterii și ajung într-un tunel de uscare. Acolo se usucă folosind aerul cald din interiorul halei, deci fără a consuma energie adițională, iar dejecțiile uscate de pasăre sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite ca îngrășământ. 

În esență, acestea sunt elementele centrale ale sistemului nostru de creștere. Infrastructura existentă ne permite să îndeplinim potențialul capitalului uman pe care îl avem la Avia și ne oferă posbilitatea de a îngriji animalele găzduite cu cel mai mare grad de profesionalism cu putință.