Despre noi  
PREZENTAREA FERMEI  
Sistem tehnologic actual  
Ouă pasteurizate  
Sistem de neutralizare al dejecțiilor  
Materii prime și furnizori  
METODA DE CRESTERE  
Descrierea sistemului  
CERTIFICĂRI  
ECHIPA  

Avia Agrobanat a fost fondată în anul 1970 şi a traversat aproape jumătate de secol de existenţă oferind pieţei din România cea mai completă şi accesibilă sursă de nutrienţi: oul

În anul 1999 a fost preluată de holdingul Agrobanat, condus la momentul respectiv de Florentin Cârpanu. Ulterior, Avia a devenit independentă din punct de vedere juridic, dar a rămas o veritabilă afacere de familie. Ferma noastră este primul şi unicul reprezentat al României la International Egg Commission, cea mai importantă organizaţie internaţională care reprezintă producătorii şi procesatorii de ouă din întreaga lume. 

În halele modernizate, găinile beneficiază de un mediu controlat, de la temperatură la calitatea aerului, le hrănim cu furaje de înaltă calitate provenite de la fabrica de nutreţuri combinate a Agrobanatului şi le vaccinăm împotriva bolilor la care ar putea fi expuse în perioada de creştere. Mai mult, pentru a putea garanta integritatea ouălor, folosim un sistem de sortare cu precizie de 0,1 grame şi detector acustic al fisurilor şi microfisurilor din ouă.

Graţie legăturii dintre Avia şi Agrobanat, clienţii noştri pot cumpăra ouă şi produse din ou dintr-unul din cele 32 de magazine care opereaza sub brand-ul Agrobanat, ştiind că acestea au fost supuse celor mai riguroase standarde şi practici de creştere cu putinţă. Ne găsiți și în alți importanți retaileri din țară, anume:

  • Auchan (naţional)
  • Billa (naţional)
  • Cora (Arad, Mehedinţi)
  • Kaufland (zona de vest)
  • Metro (Timiş, Arad, Hunedoara)
  • Profi (Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu).

Dincolo de oferta clasică de ouă de consum, Avia a fost prima fermă din vestul României care produce şi comercializează ouă pasteurizate. Acest produs novator, pe lângă beneficiul unei vieţi de raft prelungite, a unei stocări şi utilizări mai simple şi mai eficiente, oferă garanţia eliminării riscului de contaminare cu bacterii precum Salmonella.

Tot Avia a introdus pe piaţă, în premieră naţională, ouă la automat, direct din fermă, în august 2011, în Timişoara. 

Totodată, compactăm și peleți pentru îngrășământ din dejecțiile produse de găinile noastre, ceea ce reprezintă o modalitate organică de întreținere a solului cu rezultate deosebit de bune.

 

Alăturat găsiți o prezentare a fermei, precum și politica firmei noastre.