Ouă pasteurizate  
PRODUSE  
Ouă consum  
Ouă pasteurizate  
Puncte de vânzare  
Îngrășământ  

Descriere

Avia a fost primul producător de ouă lichide pasteurizate din România. Acestea reprezintă un pas înainte în ceea ce privește calitatea și siguranța alimentară, căci prin procesul de pasteurizare se obține un produs care garantează neutralizarea microorganismelor cu potențial dăunător, precum Salmonella.

Folosind ouă lichide pasteurizate, unitățile HoReCa se conformează cu legislația europeană, care cere eliminarea ouălor în coajă, tocmai datorită riscurilor de siguranță alimentară. Există și beneficii de gestiune și eficiență, căci sub formă pasteurizată în bag-in-box ouăle nu mai necesită un spațiu de depozitare separat și nu mai trebuie sparte, iar separarea albușul de gălbenuș nu mai implică pierderile inerente procesului.

Este important de reținut că odată cu utilizarea produselor pasteurizate de ou pot avea loc schimbări în maniera de prelucrare a produselor finale, lucru evidențiat în rețetele care folosesc ouăle sub această formă.

În proporții naturale și fără aditivi termenul de valabilitate este același cu cel al ouălor, de 28 de zile, refrigerat, iar cu aditivi este de 90 de zile. Dacă produsul este congelat, poate fi ținut până la 12 luni, însă în ambele cazuri, odată deschis, trebuie consumat în 24 de ore. Este deosebit de important ca atunci când produsul este refrigerat să fie ținut la temperaturi între 0 și 4 grade Celsius, căci altfel se deteriorează mult mai rapid decât termenul specificat.

Click aici pentru fisa tehnica!

Tipuri

Toate produsele pasteurizate pot fi achiziţionate în recipiente bag-in-box de 2kg, 10kg, 20kg și pentru clienți mari de până la 1000kg.

În mod deosebit, comercializăm și sticle de 500 grame de albuș pasteurizat, pentru cei interesați să le consume la fitness, la dietă sau în rețete pentru acasă.

Fără aditivi

Albuş pasteurizat – Gălbenuş pasteurizat – Melanj pasteurizat

Puncte de vânzare

Produsele pasteurizate Avia Agrobanat se pot procura pe bază de comandă, la magazinul nostru din Timișoara. Albușul pasteurizat la sticlă de 500 ml se poate comanda de la partenerul nostru accesînd adresa www.albus.ro. Pentru cantităţi mai mari ne puteţi contacta la numărul de telefon 0729 991 341 sau prin e-mail ferma[at]avia.agrobanat.ro

______________________________________________________

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE

a. Descriere

Ouăle pasteurizate proaspete distribuite prin AVIA AGROBANAT SRL sunt produse de calitate care pot fi folosite in cofetării (blaturi, creme, etc.), patiserii (cozonaci), catering (omlete, ciorbe, preparate din carne, sosuri, etc.) şi oriunde este nevoie de ouă. Acest produs este obţinut 100% din ouă proaspete.

b. Modul de păstrare

Produsele trebuie păstrate la o temperatură cuprinsă între 0 şi +4 grade C. Termenul de valabilitate este înscris pe cutie.

DUPĂ DESCHIDEREA CUTIEI, TERMENUL DE VALABILITATE AL PRODUSELOR ESTE DE 48 ORE ÎN CONDIŢIILE PĂSTRĂRII ÎN SPAŢIU FRIGORIFIC (0 -> + 4 grade C)

c. Proporţii

1 kg de ou melanj pasteurizat = 20 oua (1 ou = 50g melanj)
1 kg de ou albuş pasteurizat = 32 oua
1 kg de ou gălbenuş pasteurizat =58 oua

d. Mod de utilizare

În partea de sus a cutiei găsiţi o perforaţie, o apasaţi, după care trageţi înafară gâtul pungii care se află în interior. Apoi desfaceţi capacul, turnaţi oul pasteurizat într-un bol şi cântăriţi lichidul. Dupa aceasta puteţi folosi oul pasteurizat în modul în care folosiţi de obicei ouăle normale.

NOTĂ: Timpul de batere şi rezultatul obţinut depind de temperatura oului pasteurizat şi de tehnologia folosită. Melanjul pasteurizat se bate la temperatura de 20˚C şi albuşul pasteurizat la temperatura de 40˚C. Uneori, pentru a obţine consistenţa dorită a aluaturilor va trebui să schimbaţi proporţia ingredientelor în funcţie de umiditatea acestora.

IMPORTANT: Dozaţi cu atenţie cantitatea de ou pentru producţie. Restul cutiei se va ţine la frigider şi se va consuma în termenul specificat mai sus.

p

strong